27.11.2013

Danimarka ve İsviçre'deki Cami Dernek Başkanları Çalışma Toplantısı Afyon'da Yapıldı

Başkanlığımız koordinesinde, 22-25 Kasım 2013 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da İsviçre ve Danimarka Türk-Diyanet Vakıflarına bağlı yaklaşık 80 cami dernek ve vakıf yöneticisine yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

Program, 23 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 09.30’da Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin ÖZAFŞAR’ın ‘Değişen Dünya’da Yeni Hizmet Anlayışımız’ konulu konferansıyla başladı. İki gün boyunca devam eden program çerçevesinde yurtdışındaki dernek ve vakıfların hizmet alanları ve karşılaşılan sorunlarla ilgili aşağıdaki konular ele alındı.

-Din Görevlisi Planlamaları ve Dernekler: Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

-Avrupa’da Gençlik/Aile Sorunları ve Derneklerin Sorumlulukları

-Yurtdışında Din Eğitimi ve Kurumsallaşma

-Danimarka’da/İsviçre’de Dini Amaçlı Dernekler ve Yerel Yönetimlerle İlişkiler

-Türkiye Diyanet Vakfı  - Yurtdışı Hizmet Alanları ve Faaliyetleri

-Danimarka’da/İsviçre’de İnanç Cemiyetlerinin Hukuki Altyapısı ve Tüzükler

-Dernekler ve Mali Konular

-İslamofobi ve Ayrımcılıkla Mücadele

24 Kasım 2013 Pazar günü Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet PAÇACI tarafından genel bir değerlendirme yapılarak katılımcıların dilek ve temennilerinin de alınmasıyla program sona erdirildi.

Dernek ve Vakıf yöneticileri, 25 Kasım 2013 Pazartesi günü Ankara’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ tarafından da kabul edildi.

Fotoğraflar için tıklayınız.