25.10.2019

Afrikalı Müslüman dini liderler, sabah namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği "3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”ne katılan liderler, zirvenin dördüncü günü sabah namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının İstanbul’da düzenlediği "3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”ne katılan liderler, Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazı kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın sabah namazını kıldırdığı programa, Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören Afrikalı öğrenciler de katıldı.

Namazdan sonra cemaate hitap eden Başkan Erbaş, 3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”ni yaptıklarını ifade ederek, “Bu zirvede Afrika ülkelerinde yaşayan insanların, Müslümanların sorunlarını müzakere ettik. Özellikle din hizmetleri ve din eğitimi konusunda daha nitelikli çalışmaları nasıl yapabiliriz, tecrübelerimizi birbirimizle daha nitelikli bir şekilde nasıl paylaşabiliriz, bununla ilgili, elhamdülillah, dört günlük çok verimli bir çalışma yaptık. Rabbim hayırlara vesile eylesin” dedi.

Müslümanların birbirleriyle yakın olmasının aralarında ülfet, sevgi, muhabbet oluşmasına vesile olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Uzun yıllar, belki son 2 asır boyunca Müslümanları birbirlerinden uzaklaştırmak için emperyalistler, sömürgeciler her türlü hile ve desiseyi yapmış. Bizi onlara sanki ‘Müslümanlıktan uzaklaştılar’ gibi gösterdiler. Onları bir şekilde birbirlerini düşürmüşler ama elhamdülillah bu oyun, bu plan bitti. Biz şimdi her vesileyle bir araya gelmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Erbaş, zirveye 52 ülkeden 111 davetlinin katıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Türkiye sevgisi, muhabbeti bu vesilelerle onlarda, onların çocukların da oluşuyor. Şuan o bölgelerden 20 bin civarında öğrenci Türkiye'de okunmaktadır. Sadece Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak birkaç yılın toplamı şu anda 11 bin 600 kadar öğrenciye destek oluyoruz. Müslüman kardeşlerimizin 111 ülkeden 11 bin 600 kadar öğrenciyi okutuyoruz. Onların her biri ülkemizin gönüllü elçisi oluyor. Cenab-ı Hak bizi iyilikten ayırmasın. Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmayı bize nasip eylesin.”

Namazın ardından Başkan Erbaş ve Müslüman dini liderler Eyyüp el Ensari’nin türbesini ziyaret ettiler.