15.02.2018

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Belarus’ta

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyetle Belarus'a gitti. Başkent Minsk’te temaslarını sürdüren Başbakan Yıldırım ve beraberindeki heyet, Minsk Camii’yi ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım ve beraberindeki heyeti, camiye gelişinde, Belarus Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Ebubekir Şabanoviç ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Yıldırım, Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla aslına uygun olarak yeniden inşa edilen ve 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından açılan cami hakkında Şabanoviç'ten bilgi aldı. Başbakan Yıldırım camide Belarus'ta yaşayan Müslüman toplumu temsilcileriyle de görüştü.

Başbakan Yıldırım'a, ziyaretinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik etti.

diyanet-isleri-baskaani-erbas-belarusta.jpg ​