Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
20.09.2013

2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Etkinlikleri sona erdi.

“2013 Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi” ve etkinlikleri Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ninşia eyaletinin başkenti Yinçuan’da düzenlenen kapanış programıyla sona erdi.

Hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin kapanış programında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, “İnsanoğlu bu dünyada gök kubbenin altında yaşayan birer fanidir, önemli olan insanlık ve medeniyet adına yapılan ve geriye bırakılan eserlerdir” dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin yeni olmadığını, bu iki büyük medeniyetin asırlarca iç içe yaşadığını ve birbirlerinden etkilendiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Özafşar şöyle konuştu;

“Dünya medeniyetleri arasında İslam Medeniyeti ile Çin Medeniyeti insanlığa büyük değerler katmıştır. Bu iki ülkenin birlikte dünya medeniyetine sunacağı daha pek çok hizmetler vardır. Ninşia bölgesinin simgesi olan sarı ırmağın çocuklarıyla Anadolu’daki Dicle ve Fırat'ın evlatları, bu ırmakların, geçtiği topraklara bereket sunduğu gibi 21.yüzyıl dünyasına barış ve huzur getirmek için çalışacaklardır.

İki ülkenin kurumları arasında 2011 yılında temelleri atılan ilişkiler çerçevesinde önemli mesafeler kat edildi. Karşılıklı güven esasına dayalı daha pek çok din hizmeti işbirliği içerisinde devam edecektir. Gerçekleşen etkinliklerin hazırlık sürecinde ve etkinlik boyunca emeği geçen Türkiye ve Çin kurumlarına ve çalışanlarına çok teşekkür ederim. Organizasyonun başarılı ve verimli bir şekilde sonuçlanmasından dolayı ayrıca mutluluğumu ifade etmek isterim.”

Kapanış programına Diyanet İşleri Başkanlığı, Çin Devlet Din İşleri Başkanlığı ve Çin İslam Cemiyeti’nden üst düzey yöneticilerle çok sayıda izleyici katıldı.

Kapanış programında, tasavvuf müziği, mehteran ve sema gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.