08.01.2020

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Slovenya Müslümanları Müftüsü’nü kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Slovenya Müslümanları Müftüsü Prof. Dr. Nedzad Grabus’u kabul ettiği görüşmede; din eğitiminin önemine değinerek, bunu da doğru dini bilgiyle ve doğru insanlarla yapmak gerektiğini kaydetti

​​

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Slovenya Müslümanları Müftüsü Prof. Dr. Nedzad Grabus’u ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Grabus’a teşekkür etti.

Başkan Erbaş, Lüblijana İslam ve Kütür Merkezi’nin yapılmasının önemine değinerek, “Böyle bir cami ve kültür merkezinin yapılmış olması, Slovenya’da İslam’ın daha yakından tanıtılmasına, anlatılmasına büyük bir katkısı olacaktır inşallah” temennisinde bulundu.

Din eğitiminin önemine değinen Başkan Erbaş, “Bizim için eğitim önemli faaliyet alanlarından birisidir. Çünkü ilim, irfan, bilgi, hikmet İslam’ın özüdür. Ancak bunu doğru dini bilgiyle ve doğru insanlarla yapmak gerekir. Bunun için biz Balkanlar’dan uluslararası imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerinde eğitim almak amacıyla Türkiye’ye gelen öğrencilerimize destek olmak için elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Slovenya’dan da öğrenci gelirse onlara da destek olmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteririz” dedi.

Başkan Erbaş, Solovenya Müftülüğü’ne bağlı hizmet eden din görevlilerine de hizmet içi eğitim verebileceklerini ifade ederek, Slovence Kur’an-ı Kerim meali ve temel dini bilgiler kitabı basıp gönderebileceklerini ve bunun da çok faydalı olacağını kaydetti.

Slovenya Müslümanları Müftüsü Prof. Dr. Nedzad Grabus ise kabulden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Slovenya Müslümanları Müftülüğü olarak yaptıkları din hizmetleri ve din eğitimi ile ilgili Başkan Erbaş’a bilgi veren Grabus, Slovenya’nın başkentinde yaptıkları Lüblijana İslam ve Kütür Merkezi’ni de tanıttı. Grabus, Slovence Kur’an-ı Kerim mealinin olmadığını onun için Diyanet İşleri Başkanlığının Slovence hazırlayacağı Kur’an-ı Kerim meali ve temel dini bilgiler kitabının Slovenyalılar için çok faydalı olacağını belirtti.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay da hazır bulundu.