28.11.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bulgaristan’da. 25 Kasım 2022 Cuma

​ Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bulgaristan’da Aytos Bölge Müftüsü Selahattin Muharrem’i ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi programa katılmak için geldiği Bulgaristan’da Aytos Bölge Müftüsü Selahattin Muharrem’i ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bulgaristan’a gelişinde Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Türkiye’nin Sofya Din Hizmetleri Müşaviri Erdal Atalay tarafından karşılandı.

Başkan Erbaş görüşmede, Bulgaristan’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Müftü Selahattin Muharrem ise ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

“Başkan Erbaş, vatandaşlarla bir araya geldi”

Başkan Erbaş, daha sonra Aytos Sultan Beyazıt Veli Camii’nde Cuma namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi.

Bulgaristan’da bir dizi programa katılacaklarını dile getiren Başkan Erbaş, programlar çerçevesinde Diyanet hizmetlerinin daha nitelikli nasıl yapılabileceği ve iş birliğinin nasıl arttırılacağı konusunda müzakerelerde bulunacaklarını belirtti.

“Cenab-ı Hak yapacağımız bu faaliyetleri hayırlı eylesin.” ifadesini kullanan Başkan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlere dua ediyoruz, gençlerimizi, çocuklarımızı İslam yolunda sırat-ı müstakimde daim olsun inşallah. Rabbimizin rızasını kazanmak, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) şefaatine nail olmak için elimizden gelen gayreti gösterelim. Din-i Mübin-i İslam’ın ilkelerini, ibadetlerimizi ihmal etmeyelim. Çocuklarımıza inançlarımızı öğretme noktasında, din eğitimi noktasında elimizden gelen gayreti gösterelim. Allah yar ve yardımcımız olsun, Cenab-ı Hak niyetlerimizi makbul eylesin.”