16.06.2021

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bulgaristan Başmüftülüğü’nü ziyaret etti. 16 Haziran 2021 Çarşamba

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Haci Aliş’i ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizlerin her zaman yanınızdayız.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bulgaristan programı kapsamında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanları Başmüftülüğü’nü ziyaret etti.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ve Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet ile görüşen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bulgaristan’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Erbaş, yakın zamanda yeniden Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanları Başmüftülüğü’ne seçilen Aliş'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Başkan Erbaş, Bulgaristan’daki Müslümanların kendi içlerinden din hizmeti ve din eğitimi gibi çalışmaları yapacak insanları yetiştirmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizlerin her zaman yanınızdayız. Hem eğitim hem din hizmetleri noktasında imkanlarımızı sizlerle birlikte değerlendirmeye gayret edeceğiz.” dedi.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ziyaretiniz buradaki Müslümanları motive ediyor. Biz yalnız olmadığımızı hissediyoruz.” dedi

Başkan Erbaş, ayrıca Filibe’de Tarihi İmaret Camii ile Muradiye Camii de ziyaret etti. Ardından Filibe Bölge Müftülüğü’ne geçen Başkan Erbaş, Bölge Müftüsü Taner Veli ile görüştü.