26.07.2019

radyo_tv_daire_baskani.jpg

Ramazan ILIKKAN

Yurtdışı Türkler Daire Başkanı

1970 yılında Ç​​orum Sungurlu'da doğdu. İlköğretimini tamamladıktan sonra 1989 yılında Çorum İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Kocaeli, Konya Ankara ve Almanya Duesseldorf'ta din görevlisi olarak görev yaptı.1998 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitimi akabinde Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezine dahil olarak 2000 yılında buradan mezun oldu. Kilis Musabeyli, Çorum Ortaköy, Boğazkale ilçelerinde Müftülük görevlerinde bulundu. 2013-2017 yılları arasında Almanya Duesseldorf'ta Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yaptı.

Almanya DİTİB, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde 15. Dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Almanya'da dini akımlar; Selefilik konusunda çalışmalarda bulundu. Alman Medyasında İslam konusunda Yüksek Lisans Çalışması yaptı. Yurtdışı dönüşü 2017 yılında Ankara Mamak ilçe Müftülüğüne atandı.2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Dışilişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanlığı Emrinde Başkanlık vaizi olarak Almanya ve Avusturya masası sorumlusu olarak görev yaptı. Avrupa ve İskandinavya ülkelerinde Nefret suçları, İslamofobi ve yabancı düşmanlığı konularında mahallinde gözlem ve temaslarda bulundu.

27 Mayıs 2022 tarihinden itibaren 23 Eylül 2022 tarihine kadar Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Radyo ve Televizyon Daire Başkanı olarak görev yaptı. Halen Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olup Almanca ve Arapça bilmektedir.