Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook

AAlıntısı.JPG

Ensari YENTÜRK​

Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı

1974 yılında Eskişehir'de doğdu. 1992'de Eskişehir İmam Hatip Lisesi'nden, 1996 yılında da el-Ezher Üniversitesi, Şeria ve'l-Kanûn Fakültesi'nden mezun oldu.

1997'de Sivrihisar, Karadat Köyü'nde İmam Hatip olarak memuriyete başladı. Aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Lisans Tamamlama programına kaydoldu ve 1999 yılında İlahiyat Denkliği aldı. 2004 yılında “Kur'ân-ı Kerim'de 'Abd Kavramı" konulu teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. Bu dönemde Konak Müftülüğüne bağlı muhtelif camilerinde İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım olarak çalıştı. 2004 ila 2011 yılları arasında yurt dışında, Tokyo Camii İmam Hatib-i ve Vakıf Başkanı olarak görev yaptı.

20/06/2012 tarihinde Diyanet İşleri Uzmanı olarak atandı ve Başkanlık, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü emrinde görevlendirildi.

2015-2017 yılları arasında iki yıl süreyle Özel Kalem Müdürlüğü emrinde görevlendirilerek Makam'ın yurtdışı ilişkilerini takip ve tanzim görevi ifa etti.

2017 Şubat ayından itibaren Eylül ayına kadar Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı.

29 Mart 2018 tarihinde Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı olarak atanan Yentürk, evli ve üç çocuk babası olup Arapça, İngilizce ve Japonca bilmektedir.