Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook

E​rdal ATALAY

Dış İlişkiler Genel Müdürü

20.12.2017​​​

1969 yılında Bolu-Yeniçağa'da doğdu. İlkokuldan sonra Yeniçağa Kur'an Kursunda hafızlığını tamamladı. 1989 yılında Bolu İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Ülkemizin meşhur ve maruf âlimlerinden Merhum Ekrem Doğanay Hocaefendi'den 1988-1992 yılları arasında İslami İlimler (Arapça, Fıkıh, Tefsir, Akaid, vb.) dersleri aldı. Aynı zamanda Yeniçağa Kur'an kursu mescidinde İmam-Hatip olarak görev yaptı.

1992 yılında Pakistan-İslamabad Uluslararası İslam Üniversitesinde başladığı eğitimine, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde devam etti ve 1998 yılında mezun oldu. 1997 yılında Bolu-Seben Ekiciler Köyünde, 1998-2000 yılları arasında da İstanbul-Çekmeköy İskilipli Atıf Efendi Camii'nde İmam-Hatip olarak görev yaptı.

2000-2002 yılları arasında 17. Dönem İstanbul Haseki Eğitim Merkezini bitirdi. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Bölümünde, 'İslam Hukuk Usulünde Taabbudîlik Kavramı' adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında Düzce-Gümüşova İlçe Vaizliği, 2003-2005 yılları arasında TBMM'de Danışmanlık, 2005-2007 yılları arasında da Siirt-Kurtalan İlçe Müftülüğü görevinde bulundu.

2007 yılında Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığında Eğitim Uzmanı olarak göreve başladı. 2009 yılında İslam Ülkeleri ve Müslüman Topluluklarında kurucu Müdür olarak göreve başladı. 26.01.2011 tarihinde Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde Müslüman Ülke ve Toplulukları Daire Başkanlığına atandı. Aynı zamanda Ocak 2011-Şubat 2013 tarihleri arasında Özel Kalem Müdürlüğünü yürüttü. Son olarak 20.12.2017 tarihinde Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne, atanan ATALAY, evli ve üç çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

MESLEKİ TECRÜBEYİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği pek çok Uluslararası şura, zirve, sempozyum vb. toplantıların organizasyonunda görev aldı.

İslam Ülkeleri ve Müslüman Topluluklarının bulunduğu ülkelerde dini hayat, dinî kurumlar, hayır kuruluşları ve bunların yapılanmaları, din eğitimi ve öğretimi kurumları ile eğitim-öğretim programları konularında gerekli bilgilerin derlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları İslam Ülkeleri dini kurumları temsilcileriyle proje bazlı işbirliği çalışmaları devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği pek çok Uluslararası şura, zirve, sempozyum vb. pek çok toplantıların organizasyonunda ekip başkanı olarak görev aldı. En önemlileri şunlardır:

2009 - VII. AVRASYA İSLAM ŞURASI

2011 - V. VAKIFLARIN FIKHÎ SORUNLARI SEMPOZYUMU