07.12.2021

“Mabedlere gösterilen saygısızca tutum asla kabul edilemez.” 6 Aralık 2021 Pazartesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Güney Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Larnaka Büyük Camii’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, “Mabedlere ve kutsal değerlere karşı gösterilen bu saygısızca tutum asla kabul edilemez.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada,  Güney Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Larnaka Büyük Camii’ne karşı yapılan saygısızlığı kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Güney Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Larnaka Büyük Camii’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum.

İnancımıza göre mabedlerin dokunulmazlığı vardır. Mabedlere ve kutsal değerlere karşı gösterilen bu saygısızca tutum asla kabul edilemez.

Müslümanları ve İnsanlığın ortak değerlerini hedef alan bu saldırgan tutumun sorumlularının bir an önce tespit edilerek, yargıya sevk edilmesini bekliyoruz.”

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Larnaka Büyük Camii’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. pic.twitter.com/YkiVH7XcIC

— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) December 6, 2021