28.11.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şumnu’da. 27 Kasım 2022 Pazar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bulgaristan’ın Şumnu kentinde bulunan ve Osmanlı eserlerinden tarihi Şerif Halil Paşa Camii’ni ve külliyesiyle Şumnu İmam Hatip Lisesi’ni (Nüvvâb Mektebi) ziyaret etti .

Bulgaristan programı kapsamında Varna’dan sonra Şumnu kentine geçen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ziyaretlerde bulundu.

Başkan Erbaş, ilk olarak Bulgaristan Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Osmanlı eseri tarihi Şerif Halil Paşa Camii’ni ve külliyesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Başkan Erbaş, daha sonra öğle namazını kıldırdı.

Nüvvâb Mektebi’nin şeref defterini imzaladı

Başkan Erbaş’ın ziyaretinin ikinci durağı tarihi Şumnu İmam Hatip Lisesi (Nüvvâb Mektebi) oldu. Okulun girişinde mektebin tarihi ve önemi hakkında bilgilerin, yazışmaların olduğu alanı gezerek yetkililerden bilgi alan Başkan Erbaş, ziyaret sonrası okulun şeref defterini imzaladı.

Pargalı İbrahim Paşa Camii’ni ziyaret etti

Şumnu’daki ziyaretlerinin ardından Razgrad (Deliorman) şehrine geçen Başkan Erbaş, restorasyonu devam eden Pargalı İbrahim Paşa Camii’ni ve Razgrad Bölge Müftülüğünü ziyaret etti. Burada Müftü Mehmet Ala’dan bilgi alan Başkan Erbaş, daha sonra Müftülük bahçesindeki Ahmet Bey Camii’nde akşam namazını kıldırdı.

Ziyarette, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Güçlü, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II Başkanı İhsan Açık, Sofya Din Hizmetleri Müşaviri Erdal Atalay, Burgaz Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Ungan eşlik etti.