17.03.2023

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bulgaristan Başmüftüsü Aliş ile bir araya geldi. 14 Mart 2023 Salı

Buradaki konuşmasına Başmüftü Aliş ve beraberindeki heyeti selamlayarak başlayan Başkan Erbaş, Bulgaristan’ın en yakın çalıştıkları ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Başkan Erbaş, birlik ve beraberlik içerisinde diyanet hizmetlerini öteden beri en güzel şekilde istişare içinde yürüttüklerine işaret ederek, “Yapmış olduğunuz hizmetleri her zaman her vesileyle mutlulukla ve sevinçle karşılıyoruz. Cenab-ı Hak bu birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve çalışmaları hakkında bilgi aktaran Başkan Erbaş, “İnşallah başkanlığımızın yurt içinde ve yurt dışındaki çalışmaları artarak devam edecektir.” diye konuştu.

Aliş: “Türkiye’nin Diyanetini vücudun büyük damarı olarak görüyoruz”

Başmüftü Aliş ise Başkan Erbaş’a misafirperverlikleri için teşekkürlerini ifade ederek, deprem dolayısıyla Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletti.

Aliş, dünyadaki İslami çalışmaları insanın vücuduna benzettiğini ifade ederek, “Büyük damarlar var ve bu damarlardan çok kan akışı oluyor ama etrafında böyle küçük damarlar var, onlarda vücudun kenarlarına kan ulaştırıyor. Biz Türkiye’nin Diyanetini büyük damar olarak görüyoruz. Herkese kan veriyor ve herkesi bir şekilde ayakta tutuyor. Biz de kenarından bir şekilde elimizden geldiği kadar hizmetimizi sürdürmeye çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Günümüzde değişen dünyaya ayak uydurulması gerektiğini belirten Aliş, “Aynı zamanda da kendi kimliğimizden, kendi inancımızdan taviz vermeden nasıl ayak uyduracağız, nasıl bugün ki gençlerimize dinimizi anlatacağız, nasıl bu gençlerimizi camiye getirmeye çalışacağız en önemli meselelerimizden biri budur. Bu bağlamda Türkiye’den ve özellikle Türkiye Diyanetinden her zaman olduğu gibi örnek alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aliş, Türkiye Diyanetinin hizmetlerinin dünyaya örnek olduğuna dikkati çekerek, Bulgaristan’ın da bu yolda yürümeye çalıştığını belirtti.

Konuşmaların ardından Başmüftü Aliş, Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti tarafından deprem dolayısıyla yapılan kampanyada toplanan yardım ile Bulgaristanlı bir ailenin depremzedeler için gönderdiği ziynet eşyalarını Başkan Erbaş’a teslim etti.

Bulgaristan heyetinde Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Sabri Ahmed ile Başmüftü Yardımcıları ve bölge müftüleri yer aldı.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Sofya Din Hizmetleri Müşaviri Erdal Atalay da hazır bulundu.