17.10.2023

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bosna Hersek’te. 6 Ekim 2023 Cuma

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Saraybosna’da Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Hüseyin Efendi Kavazoviç’i ziyaret etti.

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bosna Hersek’te İslam Birliği Başkanı Hüseyin Efendi Kavazoviç’i ziyaret etti.

Kavazoviç’in makamında gerçekleşen görüşmede konuşan Başkan Erbaş, Bosna Hersek’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Erbaş: “Bosna Hersek, kendini özlettiriyor”

Başkan Erbaş, Bosna Hersek’e her gelişinde bir heyecan duyduğunu belirterek, “İnsan Bosna Hersek’i, Saraybosna’yı çok çabuk özlüyor. Bunda hem sizlerin güler yüzü, hem de bu bölgelerde Osmanlı döneminde çok güzel faaliyetlerin yapılmış olması, tarihiyle, camileriyle, medreseleriyle kendisini özlettiriyor. Hemen yanımızdaki şehitleri, merhum Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etmek, dua etmek, Kur’an okumak bu bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Kavazoviç: “Osmanlı eserleri bizi birbirimize kenetleyen değerlerdir”

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Hüseyin Efendi Kavazoviç ise, ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Başkan Erbaş’in Gazi Hüsrev Bey Camii’nde irad edeceği hutbe münasebetiyle memnuniyetlerini ifade ederek, “Gazi Hüsrev Bey Osmanlı’nın bir torunu olduğu için bizlerde özel bir anlamı vardır ve tabi bu bizi birbirimize kenetleyen değerlerdir. Gazi Hüsrev Bey Camii, Bosna Hersek’teki en önemli camidir.” diye konuştu.

Aliya İzzetbegoviç’in kabrine ziyaret

Daha sonra Kovaçi Şehitliği’ne geçen Başkan Erbaş, burada şehitleri ve Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret edip, dua okudu.

Ziyaretlere, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Türkiye’nin Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Güvenç de katıldı.