28.11.2023

Özbekistan ile ‘İşbirliği Mutabakat Zaptı’ imzalandı. 25 Kasım 2023 Cumartesi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Özbekistan Müslümanları İdaresi arasında iş birliği mutabakatı imzalandı.

​Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen törende, “Özbekistan Müslümanları İdaresi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Arasında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Özbekistan Müslümanları İdaresi Reisi ve Başmüftü Nuriddin Haliknazarov tarafından imza altına alındı.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Diyanet hizmetleri, din hizmetleri, eğitim, din eğitimi ve benzeri konularda her iki ülke dini idareleri arasındaki iş birliğimizi geliştirmeye yönelik çok önemli kararlar içeren bir protokoldür. Biz tecrübelerimizi paylaşma ve güçlerimizi birleştirme noktasında ne kadar çok çalışır ve beraber olursak o kadar hayırlı hizmetler ve işler yapmış oluruz. Özellikle ilmi faaliyetler, bilgi, hikmet, ilim, irfan konusunda doğru, dini bilgiye dayalı din eğitimi noktasında ne kadar çok tecrübe paylaşımı, iş birliği yaparsak, her iki ülkemiz ve milletimiz için çok güzel kazanımlar elde etmiş oluruz.” dedi.

Başkan Erbaş, imzalanan mutabakat zaptının hayırlara vesile olmasını diledi.

Özbekistan Müslümanları İdaresi Reisi ve Başmüftü Haliknazarov ise mutabakat zaptının imzalanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a teşekkürlerini iletti.